Pietas » Intro

Pietas

 

Met de digitale bibliografie Pietas wordt de Nederlandstalige gereformeerde vroomheidsliteratuur geïnventariseerd. Pietas richt zich op het werk van auteurs die tot circa 1800 actief waren. Pietas levert veel nieuwe gegevens op over de inhoud en de bronnen, over de vindplaatsen, over auteurs, vertalers en eigenaars. Daarmee is Pietas een belangrijk hulpmiddel voor de studie naar de protestantse vroomheid en boekcultuur in het Nederland van de zeventiende en achttiende eeuw.

Pietas is op 17 mei 2011 gestart met 3.500 werken, die uit het Engels  in het Nederlands zijn vertaald. Dit zijn voornamelijk publicaties van Engelse en Schotse puriteinen. Deze vertalingen demonstreren dat vroomheid grenzen van talen, confessies en eeuwen gemakkelijk overschrijdt. Meer informatie over: puriteinse invloed in Nederland en in Europa  &  an introduction. Uitgebreide studie over alle vertalingen in de periode 1598-1622.

Raadpleeg Pietas via een Nederlands of een Engels menu.

Er is een uitleg van de zoekschermen beschikbaar.

Pietas wordt elk jaar uitgebreid met nieuwe beschrijvingen. Momenteel telt Pietas ruim 8000 titels. Door registratie ontvangt u het laatste nieuws.

  

Bronnenarchief gekoppeld aan Pietas

Tegelijk met Pietas komt het Pietas Bronnenarchief beschikbaar. Bij de start is hierin de complete digitale tekst opgenomen van ongeveer vijftig uitgaven. Hiermee wordt het onderzoek naar gereformeerde vroomheidsliteratuur beter ondersteund. Meer over het Bronnenarchief.

Volg Pietas en het Bronnenarchief. Registreer uzelf.

 

Het project Pietas Online

Het project Pietas Online is ontworpen en geredigeerd door F.W. (Frans) Huisman. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Studiecentrum voor Protestantse Boekcultuur van de Vrije Universiteit Amsterdam & de Stichting Studie Nadere Reformatie.  De website is gebouwd door Novatrix. De teksten van het Bronnenarchief zijn afgewerkt door DionethPietas is niet compleet. Zend uw .

 

 

 

 

Printversie

Ontwerp en realisatie: Novatrix | Advies: Stichting Reformatica
© Stichting Studie der Nadere Reformatie